Program

Take the lead

Ett utvecklingsprogram för unga ledarpersonligheter som lyfter fram den informella ledarkapaciteten och som därmed gör att du tidigt i livet upptäcker och förstår att du har ledaregenskaper. Det ger därmed både dig och ditt företag ett försprång i utvecklingen.

Programmet är ett träningsprogram som delvis är individuellt och delvis är gruppbaserat. Programupplägget skräddarsys för 4 s.k Take the Leadare (kvinnor eller män eller blandad grupp). Ni bildar tillsammans ett team.
Teamet förbereder diskussioner, presentationer och olika problemställningar inför varje träff för att få maximal nytta av diskussionen. En viktig del i arbetet är att få och ge konstruktiv kritik av teamet och av Kvinnokompetensens utvalda coacher för varje specifikt tillfälle. Detta leder till förbättringar som du självständigt arbetar vidare med i din personliga träning i vardagslivet.

Deltagandet i detta 12 månaders program sponsras av ditt företag. Du "ansöker" om deltagande och de krav du uppfyller för att bli antagen är att du ännu inte har en ledarposition och att du har ett starkt intresse och stor potential för ledarskap. Det du själv går in med är ditt personliga engagemang och din tid. Take the Lead bedrivs halvårsvis på dels på dagtid (individuellt) dels på kvällstid (gruppaktiviteter) och programmet diplomeras som ledarutveckling efter genomfört program.

Eftersom deltagarna är oerfarna ledare lägger vi fokus på:

  • Upptäckande, utforskande och utveckling av det personliga varumärket (vem är du, vem vill du vara, hur ser andra på dig)
  • Integration av det personliga ledarskapet (hur använder du dig själv i ledarskapet)
  • Skillnaden på det informella ledarskapet och det formella chefskapet
  • Värderingsstyrt ledarskap versus hierarkiskt styrt ledarskap. Ledaren på den inre scenen (hur känna igen och bemöta olika typer av chefer och ledare)
  • Feminina och maskulina aspekter på ledarskap
  • Retoriken i ledarskapet – den strategiska kommunikationen
Vill du veta mer?

Kontakta oss
Take the Lead logotype

Priser

65 000

Exkl. moms

Intresseanmälan

Se fler program

Välj det program som talar till dig av det vi erbjuder:

Norrsken
arrow-left icon
arrow-right icon

"

Sara Hermansson

TECHNICAL PROJECT MANAGER, NORTHVOLT

"Jag genomgick TAKE THE LEAD som en följd av min medverkan i FLE/Female Leader Engineer (nätverk för ingenjörer/blivande ledare) . Det jag mest har förundrats över är hur ni tar till så ”annorlunda” metoder som man genast tror att man kan genomskåda, men gång på gång inser att jag måste vara väldigt ödmjuk när det kommer till hur väl jag känner mig själv. Det är med stor respekt för er verksamhet jag vill önska er ett stort lycka till med allt ert arbete! Och Tack! Tack för ett bra program, tack för personlig utveckling, tack för inspirationen, tack för motivationen och tack för alla bra råd, lärdomar och historier!"

profil ikon

"

Emelie Safrani

HEAD OF PROJECT MANAGEMENT, TOPGOLF

"När jag gick TAKE THE LEAD fick jag stora insikter som jag sparat i min citatsamling från programmet:
- man måste tänka klart för att tala klart
- man måste lita på sig själv för att lita på andra
- man berättar inte HUR man är för andra, det berättar andra för dig...(det personliga
varumärkesbyggandet)
- man kan inte se någon i ögonen som man talat illa om "

profil ikon

"

Anna Darth

Exec Assist to CEO , Traton Group

”Att få möjligheten att gå ”TAKE THE LEAD” och lära känna fantastiska Anna, är något jag önskar varje ung driven kvinna. Upplägget är unikt med fokus på att lära känna sig själv på djupet och förstå sina inre drivkrafter, samt hur man uppfattas av andra – ”det personliga varumärket”. Jag växte så otrolig mycket som person under denna tid och bär alltid med mig Kvinnokompetensens ord ”våga lita på processen” – som har visat sig vara framgångsrikt mer än bara en gång!”

profil ikon

"

Hedvig Paradis

VP OF HYDROGEN -H2 GREEN STEEL

"Jag genomgick programmet för unga ledare, TAKE THE LEAD, under min tid på Scania. Det här är något annat än ett traditionellt ledarskapsprogram. Detta är en möjlighet att verkligen gå på djupet för att förstå sig själv och hur man uppfattas av andra. Jag har fått möjligheten att växa som person och ledare. Jag skulle vilja unna alla att få den här fantastiska möjligheten att gå TAKE THE LEAD och få en en skjuts i både sin personliga utveckling och karriär. Det är en oförglömlig resa. Tack för det här programmet, den personliga utvecklingen och verktygen för mitt och bolagets framtida utveckling!"

profil ikon

"

Jan Furuvald

AFFÄRSCOACH, KVINNOKOMPETENSEN

"En stor fördel med TAKE THE LEAD, en ledarskapsutveckling för unga potentiella ledarförmågor, är att de inte ser så många begränsningar. Det finns färre rädslor för det okända. Deras frågvishet är större. De är inte rädda för att göra bort sig eller verka okunniga."

profil ikon

"

Antonia Dåderman

EPMO Program Manager, Sandvik Coromant

"Jag gick programmet TAKE THE LEAD under mitt traineeprogram med Female Leader Engineer. Programmet överträffade mina förväntningar och gav mig inte bara ledarskapsutveckling, utan även ovärderliga insikter och kunskap som har berikat mitt personliga och professionella liv. Anna, är en fantastisk ledare som med sina unika metoder har hjälpt mig att utveckla mitt personliga varumärke och ledarskap. Jag har lärt mig att lita på processen och är nu en stolt ambassadör för Kvinnokompetensen och Take the Lead. Jag kommer att varmt rekommendera detta program till andra, då det är en banbrytande resa mot personlig utveckling och karriärframgång."

profil ikon

"

Liv-Johanna Lindberg

Projektingenjör, Svevia

TAKE THE LEAD-programmet utmanar dig att reflektera över din identitet och dina mål, vem är jag? För att växa och utvecklas måste du våga lita på processen, som innebär att utforska dig själv, dela med dig och acceptera ditt förflutna. Det är en fantastisk möjlighet för dig som vågar konfrontera dig själv och bli en mer framstående ledare. Det är en investering som gynnar både företaget och den enskilda individen.

profil ikon

Norrsken
arrow-left icon
arrow-right icon

"

Liv-Johanna Lindberg

Projektingenjör, Svevia

TAKE THE LEAD-programmet utmanar dig att reflektera över din identitet och dina mål, vem är jag? För att växa och utvecklas måste du våga lita på processen, som innebär att utforska dig själv, dela med dig och acceptera ditt förflutna. Det är en fantastisk möjlighet för dig som vågar konfrontera dig själv och bli en mer framstående ledare. Det är en investering som gynnar både företaget och den enskilda individen.

profil ikon

Norrsken
arrow-left icon
arrow-right icon

close icon Stäng
nlightz

Intresseanmälan

Take the Lead